Reisverslag dag 3 (15 juni)

Richting Arnhem

Hallo allemaal! Vanmorgen werden we wakker in Nijmegen. Iedereen was wat meer gewend en lekker uitgerust. Om acht uur stapten dominee C. van Ruitenburg en bestuurder Teunis Stoop samen met zijn vrouw aan boord.

Tijdens het ontbijt vertrokken we uit Nijmegen richting Arnhem. We voeren een extra rondje over het water, omdat we anders al snel in Arnhem aan zouden komen en de bewoners enorm genieten van het varen en de omgeving.

Actieve spellen

Na het ontbijt zaten we weer met een grote groep in de kring om allerlei actieve spellen te doen. De dominee, Teunis en zijn vrouw deden hieraan gezellig mee! Daarna kregen we heerlijk een kopje koffie met cake van onze vrijwilligers. Ook het dek was weer goed bezet. Bewoners genieten enorm van de zon en het mooie weer!

Heerlijke maaltijd

Voor de maaltijd kwamen de bemanningsleden van het schip zich voorstellen. Ook feliciteerden we onze vrijwilligster Annette Nijsdijk, die is namelijk jarig vandaag! De maaltijd begon met een kom vers gemaakte kippensoep. Het hoofdgerecht bestond uit aardappelgratin, boontjes met spek en een schnitzel met champignonroomsaus. Daarna werden we verwend met een witte chocolade bavaroise.

Aan wal

Uiteindelijk meerden we aan in Arnhem, waar sommige bewoners van boord gingen. We liepen gezellig een rondje door de stad. We zagen de oude kerk van Arnhem en genoten op het terras. Anderen zaten op het dek of rustten even wat uit.

Geslaagde dag

Vanavond hebben we een presentatie van fotograaf Rien Mouw op het programma en we hopen met elkaar wat psalmen te zingen. Het was weer een geslaagde dag! Gisteravond genoot het personeel van een mooie zonsondergang, zoals u op één van de foto’s kunt zien!