Reisverslag dag 2 (14 juni)

Leuk wakker worden

Hallo allemaal, daar zijn we weer! Vanmorgen werden we wakker op de boot. Dit was voor iedereen wennen, maar we hadden weer zin in deze dag! Rond half 8, toen sommigen nog heerlijk in bed lagen, vertrok de boot vanuit Heusden. Dat was nou eens leuk wakker worden toen we de gordijnen opendeden.

In de zaal zetten de vrijwilligers het ontbijt klaar en de bewoners kwamen na de zorghandelingen samen in de zaal, waar we met elkaar de dag begonnen.

Actief bezig!

Na het ontbijt zijn we actief bezig geweest, zoals u op de foto’s kunt zien! Onze activiteitenbegeleider had verschillende leuke spellen bedacht. Denk aan oefeningen met onze handen en benen en een leuk spel met de bal waarbij we namen van plaatsnamen moesten noemen. Iedereen deed fanatiek mee. Het was een gezellige morgen!

Heerlijke lunch

Vanmiddag had de kok weer heerlijk voor ons gekookt: tomatensoep als voorgerecht, vis met worteltjes en puree als hoofdgerecht. Het nagerecht bestond uit een lekkere citroensorbet. Dat was weer echt smullen!

Genieten van de omgeving

Ondertussen voeren we over de Waal en voer het schip door de sluizen. De bewoners vonden het erg mooi en genoten enorm van het uitzicht. De kapitein vertelde ons door de luidspreker zo af en toe waar we waren en gaf ons informatie over de omgeving. De bewoners mochten zelfs bij de stuurman in de stuurhut komen kijken, erg mooi!

Op pad in Nijmegen

Uiteindelijk meerden we aan in Nijmegen. Sommigen bewoners gingen samen met vrijwilligers en zorgpersoneel van boord om zo in Nijmegen rond te wandelen. Het was nog een hele klim om van de kade in het centrum te komen! In de stad genoten de mensen van de omgeving. Sommigen kochten een lekker ijsje of genoten op het terras van appelgebak. Anderen gingen weer heerlijk het dek op, wat troffen we het met het weer! De bewoners genoten enorm. Sommige bewoners vonden het fijn om in de salon te blijven om daar bijvoorbeeld een spelletje te spelen. Anderen gingen rusten.

Aan tafel!

Om halfzes was het tijd om weer aan tafel te gaan! We kregen een lekker broodje kroket en verse boterhammen. Ouderling van Groningen sloot de dag na de maaltijd af met een dagsluiting, waarna we met elkaar nog wat psalmen zongen. Vanavond staat bingo en wat andere spellen op het programma. Het belooft een leuke avond te worden!