Reisverslag dag 1 (13 juni)

Net een schoolreisje

Vanmorgen is de vaarvakantie dan echt begonnen! We werden opgehaald met de bus. Dit was al een hele belevenis. Voor sommige bewoners voelde het weer als een vroeger schoolreisje.

Hulp genoeg

Na een gezellige reis kwamen we aan in de haven van Zwijndrecht, hier wapperde de Cedrah vlag al aan de mast. Alle koffers, hulpmiddelen en tassen werden uitgeladen. De bewoners werden over een lange loopplank naar boven aan boord gebracht. Gelukkig kregen we hierbij veel hulp van allerlei collega’s van Cedrah.

De trossen los!

We begonnen met een vers bakje koffie en een heerlijke tompouce die uitgedeeld werden door de vrijwilligers. Het programmaboekje voor deze vakantieweek lag voor ons klaar. Hierin stond onder andere de vaarroute en het menu voor deze week geschreven. Ondertussen gingen de trossen los, en begonnen we met de vaarroute van Zwijndrecht naar Heusden! Hierna hebben de bewoners de mogelijkheid gekregen om de slaapplekken te gaan bekijken en even bij te komen van de busreis.

En verder…

Daarna stond er een heerlijke lunch voor ons klaar dat bestond uit een lekker saucijzenbroodje, vers brood en beleg. Na het middageten was er tijd voor ontspanning. Sommigen gingen even naar bed. Anderen zongen psalmen in de zaal of genoten heerlijk op het dek van de zon!

Later in de middag genoten we van koffie op het dek. Het was echt genieten daar en we kregen allemaal een vakantiegevoel. Op het dek zongen we het vaarlied en wat andere liederen. We vaarden langs mooie, rustige plekken, zo vaarden we ook door een oude sluis.

Aan tafel!

Rond half 5 kwam er een heerlijke geur uit de keuken. De kok, die voor honderd mensen moet koken, was al druk bezig samen met de vrijwilligers. Half 6 begon ons diner met een heerlijke vers gemaakte kom aspergesoep. Daarna hadden we broccoli en bloemkool met aardappeltjes en kip op het menu. Met als toetje Griekse yoghurt met bessensaus. Complimenten voor onze kok! De bewoners en personeel hebben ervan genoten!

De avond

Na het avondeten werd er een korte avondsluiting gehouden. Daarna kwam meneer Van Hartingsveldt iets vertellen over zijn werk in Breda voor de evangelisatiepost. We sloten de avond af met een bakje koffie met een heerlijke koek. We zien uit naar morgen om weer een mooie dag te beleven!