Waarom dagbesteding?

Dagbesteding is zinvol, biedt u structuur in de dag en geeft extra prikkels. U blijft actief en behoudt vaardigheden. Dagbesteding helpt u om langer thuis te kunnen blijven wonen.

Meerwaarde mantelzorgers

Daarnaast heeft dagbesteding ook een meerwaarde voor mantelzorgers. Het ontlast namelijk de mantelzorger, zodat hij of zij meer tijd voor zichzelf heeft en daardoor meer energie krijgt om te zorgen.

Indeling dag

Maar hoe ziet zo’n dag op de dagbesteding er nou eigenlijk uit? Rond 10.00 uur arriveren de deelnemers, waarvan het merendeel met de taxi. Ze worden hartelijk ontvangen met koffie, waarbij er ruimte is voor gesprek. Daarna is er een gezamenlijke activiteit met aansluitend de warme maaltijd. Er is altijd een keuzemenu. De maaltijd wordt afgesloten met bijbellezen, danken en soms zingen. Aan het begin van de middag is er een rustuurtje om op te laden voor een laatste activiteit. Tot slot krijgen de deelnemers koffie en vertrekken ze om 15.45 uur weer met een voldaan gevoel naar huis.

Ervaringen medewerkers

Jerina, werkzaam als activiteitenbegeleider op de dagbesteding, vertelt: ‘Een meerwaarde is dat de dagbesteding plaatsvindt binnen de christelijke identiteit en dat verbindt. Dit is bijvoorbeeld merkbaar rond de maaltijd en tijdens spontane gesprekken over het geloof. Leuk om te zien is dat er onderlinge betrokkenheid is bij de deelnemers, bijvoorbeeld als ze kaarten maken en die vervolgens opsturen naar iemand om met diegene mee te kunnen leven.’
Gerda, ook activiteitenbegeleider, vult aan: ‘Samen met een vrijwilliger gaan we voor een invulling van de dag met persoonlijke aandacht voor de cliënt en kijken we naar de groep hoe we de activiteiten daarop kunnen afstemmen.’

Beleving cliënt

Mevrouw Nieuwenhuijzen is één van de cliënten van de dagbesteding en is al een paar jaar trouw van de partij. Hoewel ze in het begin wel een drempel voelde om erheen te gaan, omdat het onbekend voor haar was, is ze nu helemaal om. ‘Het is voor mij echt een dag van ontspanning. Het meest geniet ik van de contacten. Gelukkig heb ik nooit last van scheve gezichten’, grapt mevrouw Nieuwenhuijzen.

Kom eens langs!

Twijfelt u of dagbesteding de oplossing is voor uw familielid? Loop eens een dagje mee of kom vrijblijvend kennis maken onder het genot van een kopje koffie. Het is echt de moeite waard! Daarnaast kunt u advies vragen aan klantadviseur Margo Corbijn via 088 587 00 20.

Voor kerkenraden

Komt u situaties tegen tijdens het ambtelijk bezoek van bijvoorbeeld eenzaamheid, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We denken graag met u mee!

Over Eben-Haëzer

Woonzorgcentrum Eben-Haëzer is één van de woonzorglocaties van Cedrah. In Eben-Haëzer zijn twee afdelingen voor Verzorgd Wonen en vier woongroepen voor kleinschalig wonen. Ook is er een appartement voor Eerstelijns Verblijf in de appartementen die verbonden zijn met het woonzorgcentrum. Bovendien wordt in Middelburg en de omliggende dorpen thuiszorg geboden. De dagbesteding vindt plaats in een ruime en sfeervolle ontmoetingsruimte in het woonzorgcentrum.