‘Aandacht’, vanaf eind april 2022 in wekelijkse afleveringen te beluisteren, is het initiatief van zorgorganisatie Leliegroep en de missionaire organisatie IZB. De podcast biedt een korte overdenking (7 minuten luistertijd) geschreven en ingesproken door mensen uit de zorg: geestelijk verzorgers, afdelingshoofden, verpleegkundigen, activiteitenbegeleiders.

Inmiddels zijn ook andere christelijke zorginstellingen aangehaakt, onder andere Cedrah, Eleos, Accolade ProLife en GGZ De Hoop. Gezamenlijk leveren zij de schrijvers van de bijdragen, die een aanstekelijke mix vormen van persoonlijke observaties, beschouwingen, anekdotes en Bijbelse verwijzingen. Een enkele keer komen bewoners of cliënten zelf aan het woord, en geven daarmee een kijkje in hun leefwereld.

In deze bijbelpodcast vertellen zorg- en hulpverleners persoonlijke en herkenbare verhalen uit hun werk, en hoe woorden uit de Bijbel daaraan raken.  In Aandacht vertellen verschillende christelijke zorgmedewerkers hoe zij zich door de Bijbel laten inspireren in wat zij meemaken op de werkvloer.

Luister je mee? Klik dan hier!