Op maandag startten de bewoners met een heerlijke sneeuwwafel met advocaat en slagroom op alle huiskamers en maakten vetbollen voor de vogels. Inmiddels hangen ze overal op in de bomen rondom Rehoboth. Ook werden de hersenen geactiveerd tijdens de winterbingo en de prijsjes vielen goed in de smaak. Tussendoor snoepten we dropjes en genoten van warme anijsmelk.

Winterspelen

Op dinsdagmiddag deden we tijdens de gym mee aan de winterspelen. We begonnen met een warming up in de bergen en gebruikten alle spiergroepen. Daarna deden we een sneeuwballen gevecht met pittenzakken en een potje ijshockey. Wat waren alle bewoners fanatiek en actief!

Winterse documentaire

We bekeken een winterse documentaire op woensdagmiddag en zongen psalmen die te maken hebben met de jaargetijden. We lazen winterse verhalen voor en deden aan geheugentraining door een quiz en raadsels over winterse woorden. Het gaf veel herkenning. Er kwamen verhalen los, zoals die extreme winter van 1985… Ze reden zelfs met auto’s over het Veerse Meer. We gingen ook nog wat verder weg het verleden in: hooi in je klompen, kranten tussen je kleren en ijsbloemen op het raam.

Koek-en-zopie

Donderdag was er koek-en-zopie voor iedereen. Het rook heerlijk in de gang. Er stond een gezellige kraam met allerlei lekkers. We starten met warme chocolademelk met slagroom en apfelstrudel met vanillesaus. Daarna gingen we over op de snert en voor de liefhebbers een glaasje glühwein. De Lepelaar zat vol met bewoners, familie en personeel en er waren veel gezellige ontmoetingen. Op het grote scherm in de zaal werd er volop geschaatst zodat we de ijspret konden meebeleven.

Wintersportgerecht

Er zijn op de huiskamers nog Kaiserschmarren gebakken, dat is een typisch wintersportgerecht. Het lijkt op pannenkoek in kleine stukjes gesneden. Ook werd er zelf erwtensoep gekookt.

Winters bloemstukje

Vrijdag sloten we de week af met het maken van een winters bloemstukje. De resultaten zijn erg leuk geworden. Geniet maar mee door het kijken naar foto’s!