Wonen bij Cedrah

Bij het ouder worden kan de huidige woning vaak een last in plaats van een lust worden. U wilt wellicht graag zelfstandig blijven wonen, maar merkt dat af en toe wat ondersteuning welkom is. Als de zorgen toenemen, bent u aangewezen op de thuiszorg. Maar hoe zorggeschikt is uw huidige woning? En wie zorgt er voor het onderhoud van de woning?

Wonen in een vertrouwde omgeving
Met deze vragen hoeft u zich in uw 'eigen' woning binnen een wooncomplex van Cedrah niet bezig te houden. Binnen de verschillende complexen kunt u volledig zelfstandig wonen, maar heeft u wel alle gemakken van het wonen in bijvoorbeeld een serviceflat binnen handbereik.

Wonen in een seniorencomplex van Cedrah betekent veilig wonen in een vertrouwde omgeving. Heeft u (nog) geen zorg nodig? Ook dan is het wonen in een seniorencomplex een goede keuze. Onze woningen zijn namelijk levensloopbestendig, wat betekent dat u er ook kunt blijven wonen als u (zware) zorg nodig krijgt. Op dat moment kunnen wij snel en zorgvuldig de nodige zorg voor u regelen, geleverd door onze bekwame en vriendelijke medewerkers.

Naast de zorg bieden wij in het woonzorgcentrum ook allerlei diensten en faciliteiten. Denk hierbij aan een winkeltje, een restaurant en een kapper. Deze diensten en faciliteiten verschillen per locatie. Kijk voor meer informatie over de diensten op de diverse locatiepagina's.

Onze visie op wonen
Onze zorg- en dienstverlening realiseren we vanuit kernlocaties, die aangeduid worden met de term ‘woongemeenschap'. De woongemeenschap bestaat uit geclusterde woningen met algemene voorzieningen waar zorg en diensten worden geleverd aan cliënten die de reformatorische identiteit delen. In de woongemeenschap bieden wij integrale zorg met verblijf op basis van een zorgprofiel (voorheen ZZP), die mogelijk voor een deel de vorm heeft van kleinschalig wonen. Hiernaast bieden we in de woongemeenschap ook zorg en/of diensten in een zelfstandig gehuurde of eigen woning. Het afnemen van zorg en/of diensten is een voorwaarde om in de woongemeenschap te kunnen wonen. De vitaliteit en de kracht van de woongemeenschap bevorderen we door de organisatie vorm te geven vanuit de afspraken met de klant. De gemeenschap is een product van het samen leven en werken van cliënten, medewerkers en informele zorgverleners.

Cedrah realiseert woongemeenschappen op plekken waar de kerkelijke achterban aanwezig is, waar de kerkelijke achterban politiek actief is en waar Cedrah een goed alternatief is voor de concurrentie. Op deze plaatsen zien wij toekomst voor Cedrah vanwege de aanwezigheid van cliënten, medewerkers en informele zorgverleners.

De appartementen in onze woongemeenschappen zijn standaard afgestemd op wooncomfort en veiligheid voor ouderen. Cliënten hebben keus uit appartementen van verschillende grootte en luxe, passend bij hun individuele financiële mogelijkheden of levensstijl. Er zijn mogelijkheden voor koop en huur. De eigen woning of het gehuurde appartement is het thuis van de cliënt. Hij of zij kan het zelf inrichten, heeft er privacy en kan op eigen wijze invulling geven aan zijn dagelijks leven. Uiteraard streven we ernaar dat cliënten zo weinig mogelijk hoeven te verhuizen bij toenemende zorgvraag.

Klik hier voor ons animatiefilmpje om inzicht te krijgen in ons gevarieerd aanbod van wonen, zorg en diensten.