Revius-leerlingen in d'Amandelhof:"Ik dacht dat het saai was, maar het is echt vet!"

Op 9 mei is het een gezellige boel in Woonzorgcentrum d’Amandelhof. 28 leerlingen van locatie Revius van het Wartburgcollege steken hun handen uit de mouwen in het kader van hun maatschappelijke stage.

Enthousiasme en precisie
De vwo-3 leerlingen gaan in groepjes aan de slag. De weersvoorspelling was niet zo best, maar die ochtend schijnt de zon. Fijn voor de jongens die de tuin in gaan. Van de vaste tuinmannen van Verheij Groenvoorziening leren ze hoe ze een heg moeten snoeien. Andere jongens helpen de technisch vrijwilligers met allerlei klusjes of geven het winkeltje een schoonmaakbeurt. Twee meiden lopen mee met een zorghulp. Anderen doen een bloemschikactiviteit bij de dagbesteding. In de keuken is het een bedrijvigheid: een groepje leerlingen bakt met enthousiasme heerlijke pannenkoeken voor de bewoners. Anderen maken met veel precisie een kunstig toetje.

Vaker komen
Een paar leerlingen maakt van de zaal een heus restaurant met keurig gedekte tafels. Als het etenstijd is nemen zij de rol van gastvrouw op zich en wijzen de bewoners hun plaats. Tijdens de maaltijd doen de leerlingen hun best om contact te maken met de bewoners. Ze beginnen een praatje of helpen een bewoner. De bewoners genieten zichtbaar van de maaltijd en de gezelligheid. “Wat leuk dat jullie dit doen met school,” zegt een van de bewoners, “dat hadden wij vroeger nooit.” Van een andere bewoner mogen de leerlingen wel vaker komen: “Ik lust zo graag pannenkoeken!”

Echt vet
Na het eten helpen de leerlingen met de vaat en het schoonmaken van de keuken. Daarna is er nog een programma voor hen, waarin de praktijkopleider van d’Amandelhof op een enthousiasmerende manier de praktijk van het werken in de zorg heel dichtbij brengt. De Revius-leerlingen zijn positief over hun maatschappelijke stage in d’Amandelhof: “Ik dacht dat het heel saai was, maar het is echt vet!”