Mantelzorger in het zonnetje

Op zaterdag 10 november werden de mantelzorgers in woonzorgcentrum d’Amandelhof in Capelle aan den IJssel in het zonnetje gezet tijdens de landelijke Dag van de Mantelzorg.

Vanzelfsprekend
Vele mantelzorgers komen met grote regelmaat in d’Amandelhof om hun ouders, familie of bekenden te bezoeken. Zij wassen de kleding, doen wat licht huishoudelijk werk of doen een boodschapje. Of zij komen gewoon gezellig een kopje koffie drinken en houden de bewoner gezelschap.
Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. Vaak vinden zij hun werk vanzelfsprekend.

Bijzonder
Maar d’Amandelhof vindt de inzet van de mantelzorgers zeker niet vanzelfsprekend. De zorg van mantelzorgers betekent veel voor de bewoners. Daarom wilde d’Amandelhof op de Dag van de Mantelzorg alle mantelzorgers bedanken. Voor de hulp, inzet en tijd die zij besteden. Voor wat zij betekenen voor de bewoners.
Er lag die dag als presentje een paar heerlijke bonbons voor hen klaar. De één met wat schroom: ‘Het is toch heel normaal dat ik dit doe?’. De ander enthousiast: ‘Wat een leuke verrassing!’. D’Amandelhof hoopt dat de mantelzorgers zich, mede door dit kleine gebaar, gesteund, erkend en gewaardeerd voelen.