Mantelzorgavond in d'Amandelhof

Terugblik Mantelzorgavond

Woensdagavond 30 mei was er weer de jaarlijkse voorjaarsbijeenkomst voor mantelzorgers. Mantelzorgers zijn nauw betrokken bij de zorg van hun naaste en dat kan soms zwaar zijn. Als blijk van waardering wilden we mantelzorgers graag in het zonnetje zetten door middel van een ontspannende avond.

Na de opening door Marianne de Vries nam kerkorganist Roeland de Reuver ons mee naar de geschiedenis van onze psalmmelodieën en berijmingen. Op een enthousiaste en bevlogen manier vertelde de musicus allerlei interessante weetjes over Calvijn, onze psalmberijming en andere zaken. Een en ander werd verduidelijkt met geluidsfragmenten en na afloop zongen we nog wat met elkaar.

Na de koffie was het de hoogste tijd om te starten met de workshop ‘bonbons maken’ onder leiding van Teunie Verhoef. Er werden heerlijke bonbonnetjes gemaakt met allerlei verschillende vullingen. Terwijl de bonbons in de diepvries stonden, werd er een leuk geschenkdoosje gemaakt. Als laatste werden de bonbons mooi opgemaakt en konden ze keurig ingepakt mee naar huis.
De sfeer was gezellig en ontspannen. Het was goed elkaar op deze manier te ontmoeten en we hopen dat de mantelzorgers zich door deze avond even hebben kunnen opladen, zodat ze weer nieuwe energie hebben opgedaan om hun mantelzorgtaken voort te zetten.

Save the date:
Op D.V. woensdagavond 17 oktober hopen we een interessante avond te organiseren met als thema: ‘geloofsbeleving bij mensen met dementie’.
Deze avond is bedoeld voor mantelzorgers en vrijwilligers van d’Amandelhof.
Houdt u deze avond alvast vrij in uw agenda?