Over het congres

Mis het niet! D.V. vrijdag 22 november 2019 is een dag vol inspiratie speciaal voor collega's, vrijwilligers en mantelzorgers binnen Cedrah. We leren met en van elkaar hoe we (nog) betere zorg kunnen geven aan onze cliënten met dementie.


Wat kun je verwachten?
Tijdens het congres zoomen dementie-experts in op vraagstukken uit jouw dagelijkse praktijk.
We gaan in op ontwikkelingen die op dit moment binnen de dementiezorg gaande zijn.

In de ochtend volg je onder andere een plenaire lezing van gastspreker Jan van der Hammen, psychiatrisch verpleegkundige en oprichter van Ervarea. Hij vertelt ons wat er nu eigenlijk gebeurt in het brein door dementie en ook wat je neurologisch gezien kunt doen om hersenactiviteit te prikkelen en mensen met dementie (beter) te bereiken.

Stel je eigen programma samen
In de middag kan je twee workshops volgen waarin je praktische handvatten krijgt aangereikt over  onderwerpen als:

  • Geloofsbeleving bij dementie
  • Onbegrepen gedrag beter begrijpen
  • De aanbodrijke omgeving
  • Muziek in het leven van mensen met dementie
  • Waardig ouder worden
  • Palliatieve zorg bij dementie

Je weet zelf het beste welke thema’s voor jou interessant zijn en wat je tijdens de dag wilt leren. In het aanmeldformulier mag je drie workshops aangeven die je graag zou willen volgen. Bij het indelen van de workshoprondes proberen we zover als mogelijk rekening te houden met jouw voorkeur: bekijk hier het workshopaanbod.

Let op: het ochtendprogramma biedt plaats voor 400 personen, het workshopprogramma voor 200 personen. Schrijf je snel in want vol = vol. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Biedt de workshop van jouw keuze geen plaats meer, dan behouden we ons het recht voor je in te delen voor een van de andere workshops.

Meer informatie over: